Een nieuwe collega

Geplaatst op 29 augustus 2017 in blog, team

In de regel zijn we toch nogal rap. Maar in de zoektocht naar een nieuwe collega zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Hij is ondertussen bijna twee maanden aan het werk bij PassworD. Ja, goed voor de genderdiversiteit, het is een man en dat vinden we best gezellig.

En wat voor een! Alles wat hij doet, doet hij snel, veel en hard: praten, mailen, denken, eten en vooral … lopen. Ik vermoed dat er bedrijven zijn waar de gemiddelde werknemer sportiever is dan bij PassworD, maar met Jos gaat ons gemiddelde met sprongen omhoog. Want Jos loopt hard. Niet gewoon snel, maar echt razendrap. Zelfs op de fiets moet je nog flink doortrappen om hem bij te houden.*

En ik kan het weten, als de twee-na-sportiefste van het kantoor. En voel ik daarom de verantwoordelijkheid om het een beetje voor Jos op te nemen? Want hij stuit natuurlijk overal waar hij komt op een muur van onbegrip. In de ogen van een niet-loper overdrijft een loper, het zijn uitslovers die ook nog eens ongezond bezig zijn. Je krijgt er immers hartstilstanden van, versleten knieën en heupen, blauwe nagels. Ze stinken, zijn meer met hun gadgets en horloges bezig dan met hun omgeving en zo kan ik nog wel even doorgaan (tenminste, dit zijn de commentaren waartegen ik me al twintig jaar ‘verdedig’).

Maar volgens mij zit Jos hier wel op zijn plek. Hij kan lekker ‘s morgens voor zijn werk trainen en begint gewoon frisgedoucht een uurtje later dan de rest, kan allemaal. Hij belt of mailt niet intern, maar racet liever de trap op en af. Al dat lopen scherpt ook de geest, hij leert supersnel, komt met frisse ideeën, is nieuwsgierig en belangstellend.
En duursporters zijn gewoon geduldige, gezonde mensen met een ijzeren discipline.

Kortom, we zijn blij met onze Jos!
(en we hebben de indruk hij ook met ons)

*Een training van 18 km in 18km/uur voor werktijd is geen uitzondering.

Gerelateerde artikelen

Beginnende vertalers moeten meters maken

Een naaf, een koppel, groepsets, crankarmen… enig idee waar deze woorden betrekking op hebben? Ik zie de sportieve mountainbikers onder u denken… makkie! Maar misschien is het niet voor iedereen gelijk duidelijk waar dit over gaat. Ik zal eerlijk bekennen: toen ik deze termen voor het eerst las, ging bij mij ook niet direct een […]

Lees artikel
kopje koffie met de buurvrouw

In de steigers, uit de steigers

PassworD zit in een prachtig monumentaal gebouw in het hart van Heino. Het komt voor het eerst in de boeken voor in 1800. Dat weten we zeker, omdat we op dit moment druk bezig zijn met een boek over historische panden in Heino en we hebben diep gegraven in allerlei oude stukken. Zo’n oud pand […]

Lees artikel
glimmende voordeur

Teambuilding in de escape room

Als je ergens nieuw in een hecht team komt, is het altijd spannend of je er wel bij past. Ik werk nu een half jaar bij PassworD maar ik werd met open armen ontvangen en voelde ik me al gauw thuis. Teamuitje Na een tijdje bood ik aan om een teamuitje te organiseren. Het idee […]

Lees artikel
Escape Room Zwolle

Dit is wat voor mij!

Toen ik de vacature voor officemanager bij Password las, dacht ik: “Daar moet ik op solliciteren! Die functie is me op het lijf geschreven.” Dus heb ik snel een brief geschreven. Wat was ik blij toen ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Op de ochtend van mijn sollicitatie stond ik op het punt om de […]

Lees artikel

 

CLIPS

De nieuwsbrief van PASSWORD

  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • interessante ontwikkelingen
  • handige tips
  • en nog veel meer!

Ja, ik wil graag CLIPS ontvangen!