Een nieuwe collega

Geplaats op 29 augustus 2017 in Blog

In de regel zijn we toch nogal rap. Maar in de zoektocht naar een nieuwe collega zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Hij is ondertussen bijna twee maanden aan het werk bij PassworD. Ja, goed voor de genderdiversiteit, het is een man en dat vinden we best gezellig.

En wat voor een! Alles wat hij doet, doet hij snel, veel en hard: praten, mailen, denken, eten en vooral … lopen. Ik vermoed dat er bedrijven zijn waar de gemiddelde werknemer sportiever is dan bij PassworD, maar met Jos gaat ons gemiddelde met sprongen omhoog. Want Jos loopt hard. Niet gewoon snel, maar echt razendrap. Zelfs op de fiets moet je nog flink doortrappen om hem bij te houden.*

En ik kan het weten, als de twee-na-sportiefste van het kantoor. En voel ik daarom de verantwoordelijkheid om het een beetje voor Jos op te nemen? Want hij stuit natuurlijk overal waar hij komt op een muur van onbegrip. In de ogen van een niet-loper overdrijft een loper, het zijn uitslovers die ook nog eens ongezond bezig zijn. Je krijgt er immers hartstilstanden van, versleten knieën en heupen, blauwe nagels. Ze stinken, zijn meer met hun gadgets en horloges bezig dan met hun omgeving en zo kan ik nog wel even doorgaan (tenminste, dit zijn de commentaren waartegen ik me al twintig jaar ‘verdedig’).

Maar volgens mij zit Jos hier wel op zijn plek. Hij kan lekker ‘s morgens voor zijn werk trainen en begint gewoon frisgedoucht een uurtje later dan de rest, kan allemaal. Hij belt of mailt niet intern, maar racet liever de trap op en af. Al dat lopen scherpt ook de geest, hij leert supersnel, komt met frisse ideeën, is nieuwsgierig en belangstellend.
En duursporters zijn gewoon geduldige, gezonde mensen met een ijzeren discipline.

Kortom, we zijn blij met onze Jos!
(en we hebben de indruk hij ook met ons)

*Een training van 18 km in 18km/uur voor werktijd is geen uitzondering.

Gerelateerde artikelen

Stagiaire struggles: koffie, kantoor, kantelgereedschap

Een nieuwe wereld Vertalen zelf leer ik wel op de opleiding, maar alles eromheen… daar krijg ik niets van mee. Daarvoor ben ik nu stagiaire bij PassworD, waar ik in tien weken misschien nog wel meer heb geleerd over de vertaalwereld dan in mijn hele master Vertalen. Want vertalen, dat is maar een klein deel […]

Lees artikel

Rode wangen als graadmeter

Uit je comfortzone Toen ik enkele weken geleden bij PassworD begon, had ik niet gedacht dat het schrijven van blogs tot mijn werkzaamheden behoorde. Als echte boekenwurm lees ik liever wat anderen hebben geschreven dan dat ik zelf schrijf. Maar bij PassworD mag je niet alleen doen waar je goed in bent, je wordt ook […]

Lees artikel

Op bezoek bij IJssel Technologie

De mannen aan de tekentafel en in de productiehal keken wel een beetje vreemd op van die inval van vijf vrouwen. Bestaan die, vrouwen die techniek leuk vinden? Absoluut! Zeker als ze vertaler zijn! Gisteren mochten we een kijkje nemen in de keuken van IJssel Technologie, kortweg IJssel, in Zwolle. Pure verwennerij voor onze ogen […]

Lees artikel
IJssel Technologie

Wat zijn gestrande activa?

Doe jij aan het scheiden van afval? Ja toch zeker? Chriet Titulaer werd er in 1989 nog om uitgelachen. ‘Toen ik in 1989 gescheiden afval introduceerde,’ zou hij daar later over zeggen, ‘was dat een regelrechte dijenkletser.’ Maar de meeste mensen weten tegenwoordig haast niet beter meer. Glas naar de glasbak, papier naar de school […]

Lees artikel