Een stille flexplek

Geplaatst op 10 juli 2017 in blog, team, vertalen

Wij hebben een boven en een beneden op kantoor. Ook in die volgorde, want boven zitten de meeste mensen en daar is ook het organisatorische hart van PassworD. Boven gaat met enige regelmaat de telefoon en vindt taalkundig overleg plaats tussen collega’s. “Hoe heb jij dit opgelost, Lisette?” “Is het Italiaans al geleverd?” “Heb jij tijd om dit na te kijken?”

Normaal gesproken zit ik beneden, samen met Paula en Jan-Maarten. Ik heb daar handig alle spullen bij de hand en kan me lekker concentreren. De radio speelt zacht op de achtergrond, zo nu en dan zegt iemand wat. Soms valt er ook gewoon wat te lachen.

In het kader van onze flexplekken schuift vrijwel elke dag iemand aan op de enige vrije plek beneden. Ine of Tieny voor de boekhouding, Joan omdat ze bezig is met iets dat om concentratie vraagt, Willem en Lars omdat het Taaluilendag is.

Hoog tijd dus dat ikzelf ook eens flexibel werd met mijn werkplek.

En dus ging ik vandaag naar boven.

Ik ging zitten op de plek waar normaal Laura zit en startte de thin client (nee, pc’s hebben we al jaren niet meer). Ik richtte mijn stille flexplek in met alle papieren en keek verwachtingsvol naar de twee schermen voor me. Het linker deed het, het rechter niet.

“Weten jullie hoe het komt dat dat rechter scherm niet werkt?” Ja, Laura had het er wel over gehad, en had dat ook opgelost, maar hoe precies, dat wisten ze eigenlijk niet. Na een lang telefoontje met de systeembeheerder was het probleem opgelost. Maar inmiddels was ik wel drie uur verder en toch maar weer naar beneden gegaan.

Poging twee om twee uur ’s middags ging beter. Ik kon direct aan de slag en schoot lekker op.

Ineens viel me wat op: het was doodstil. Geen radio, geen geklets. Alleen ratelende toetsen van vijf toetsenborden, een zoevende printer zo nu en dan, een paar voetstappen om het papier van de printer te halen en uit te delen, “ja, allemaal van mij!”, een enkele keer telefoon.

Gek genoeg kon ik me door die doodse stilte moeilijker concentreren. Het leek wel of elk geluidje dubbel zo hard binnenkwam en dubbel zoveel opviel. Mijn eigen toetsenbord maakte plotseling irritant veel lawaai. “Hebben jullie last van mijn gerammel?” Vier hoofden schudden van nee. Zij waren allang gewend aan een stille flexplek.

Ik had een paar creatieve taken op mijn lijstje staan, maar ze kwamen niet goed uit mijn vingers en mijn hoofd. Ik moest en zou eerst deze stilte verwerken.

In mijn geval kon dat maar op één manier.

Door te schrijven.

En dus schreef ik binnen vijftien minuten deze blog.

Vreemd mens ben ik toch.

Gerelateerde artikelen

Beginnende vertaler moet meters maken

Een naaf, een koppel, groepsets, crankarmen… enig idee waar deze woorden betrekking op hebben? Ik zie de sportieve mountainbikers onder u denken… makkie! Maar misschien is het niet voor iedereen gelijk duidelijk waar dit over gaat. Ik zal eerlijk bekennen: toen ik deze termen voor het eerst las, ging bij mij ook niet direct een […]

Lees artikel
beginnende vertaler moet meters maken

In de steigers, uit de steigers

PassworD zit in een prachtig monumentaal gebouw in het hart van Heino. Het komt voor het eerst in de boeken voor in 1800. Dat weten we zeker, omdat we op dit moment druk bezig zijn met een boek over historische panden in Heino en we hebben diep gegraven in allerlei oude stukken. Zo’n oud pand […]

Lees artikel
glimmende voordeur

Teambuilding in de escape room

Als je ergens nieuw in een hecht team komt, is het altijd spannend of je er wel bij past. Ik werk nu een half jaar bij PassworD maar ik werd met open armen ontvangen en voelde ik me al gauw thuis. Teamuitje Na een tijdje bood ik aan om een teamuitje te organiseren. Het idee […]

Lees artikel
Teambuilding bij de Escape Room Zwolle

Vacature voor een officemanager!

Toen ik de vacature voor een officemanager bij Password las, dacht ik: “Dit is echt iets voor mij! Daar moet ik op solliciteren! Die functie is me op het lijf geschreven.” Dus heb ik snel een brief geschreven. Wat was ik blij toen ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Op de ochtend van mijn sollicitatie […]

Lees artikel
vacature voor officemanager

 

CLIPS

De nieuwsbrief van PASSWORD

  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • interessante ontwikkelingen
  • handige tips
  • en nog veel meer!

Ja, ik wil graag CLIPS ontvangen!