Tieny Kolthoff
Tieny Kolthoff
Geplaatst op 20 februari 2019 in Blog

PassworD zit in een prachtig monumentaal gebouw in het hart van Heino. Het komt voor het eerst in de boeken voor in 1800. Dat weten we zeker, omdat we op dit moment druk bezig zijn met een boek over historische panden in Heino en we hebben diep gegraven in allerlei oude stukken.

Zo’n oud pand heeft een hele geschiedenis van verbouwingen. Het was oorspronkelijk een boerderij, werd een notariswoning en is nu kantoor voor ons. Jammer genoeg is veel authentieks verloren gegaan door de jaren heen. Zo zijn de prachtige gipsen plafondversieringen in de jaren zestig van de vorige eeuw rigoreus doorboord door cv-leidingen. Dat alles is inmiddels ook al weer verouderd en verstopt achter moderne systeemplafonds.

PassworD ingepaktWat nog wel in oude staat is, is de buitengevel. Dat is een gemeentelijk monument dat zorgvuldig wordt onderhouden. In februari was het tijd voor een grote schilderbeurt. Daar werd het hele pand voor in de steigers gezet én ingepakt, want het was immers hartje winter.

zicht op steigers van binnenuitNormaal hebben we van binnenuit een prachtig uitzicht op een nog oudere kerk, maar nu zagen we met enige regelmaat een paar benen op ooghoogte voorbijkomen. Omdat het pand zo goed was ingepakt, lieten de mannen zich niet weerhouden door sneeuw, vorst en wind. Tot onze verbazing waren ze er gewoon elke dag. Hard krabbend, schurend en schilderend.

Na een week of vier werden de steigers weer afgebroken en de doeken verwijderd. We zaten niet langer ingepakt in het vreemde fakeachtige winterlandschap.

Nu zitten we in een fris geschilderd pand, met een glimmende voordeur. De glanzende verf weerspiegelt de gebouwen aan de overkant van de weg. Een mooi gezicht.

glimmende voordeur

 

Gerelateerde artikelen

Echt een meisjemeisje!

Zij is echt een meisjemeisje Ik krijg elke dag van de dikke Amerikaanse Merriam-Webster een bijzonder Engels woord toegestuurd. Vaak zijn het woorden die ik nog niet ken, dus het is heel leerzaam en soms ook verrassend leuk. Onlangs was het woord van de dag higgledy-piggledy (rommelig, ongeorganiseerd, kriskras, schots en scheef, lukraak). Maya took […]

Lees artikel
Een echt meisjemeisje

Terug op het honk

De afgelopen periode was in veel opzichten extreem leerzaam. Videobellen, chats en mails, Teams, ZOOM, WhatsAppjes, telefoontjes. De leercurve was soms behoorlijk steil en aan bepaalde dingen begonnen we met redelijk wat wantrouwen. Eerst zien, dan geloven… Inloggen van huis kon al heel lang bij ons en we hadden alles al stevig beveiligd via two-factor […]

Lees artikel
thuiswerken

Het vertalen van je website

Website vertalen Tegenwoordig kun je als bedrijf natuurlijk niet meer zonder een eigen website. Maar heb je ook klanten in het buitenland? Dan is het verstandig je website te laten vertalen. Zo kun je je bezoekersaantal aanzienlijk vergroten. Wij hebben veel ervaring in het vertalen van websites en doen dit dan ook graag voor je. […]

Lees artikel
Het vertalen van je website

Het opstartwoord van Van Dale woordenboek

Als vertalers zijn wij trouw gebruiker van woordenboeken en andere vakspecifieke woordenlijsten. Want in tegenstelling tot wat mensen soms misschien denken, weten wij niet voor elk woord meteen de juiste vertaling. En een woordenboek kan ook heel handig zijn als je op zoek bent naar een mooier alternatief voor een woord dat nét niet de […]

Lees artikel
Het opstartwoord van Van Dale woordenboek

 

CLIPS

De nieuwsbrief van PASSWORD

  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • interessante ontwikkelingen
  • handige tips
  • en nog veel meer!

Ja, ik wil graag CLIPS ontvangen!