In de steigers, uit de steigers

Geplaatst op 20 februari 2019 in blog, team

PassworD zit in een prachtig monumentaal gebouw in het hart van Heino. Het komt voor het eerst in de boeken voor in 1800. Dat weten we zeker, omdat we op dit moment druk bezig zijn met een boek over historische panden in Heino en we hebben diep gegraven in allerlei oude stukken.

Zo’n oud pand heeft een hele geschiedenis van verbouwingen. Het was oorspronkelijk een boerderij, werd een notariswoning en is nu kantoor voor ons. Jammer genoeg is veel authentieks verloren gegaan door de jaren heen. Zo zijn de prachtige gipsen plafondversieringen in de jaren zestig van de vorige eeuw rigoreus doorboord door cv-leidingen. Dat alles is inmiddels ook al weer verouderd en verstopt achter moderne systeemplafonds.

PassworD ingepaktWat nog wel in oude staat is, is de buitengevel. Dat is een gemeentelijk monument dat zorgvuldig wordt onderhouden. In februari was het tijd voor een grote schilderbeurt. Daar werd het hele pand voor in de steigers gezet én ingepakt, want het was immers hartje winter.

zicht op steigers van binnenuitNormaal hebben we van binnenuit een prachtig uitzicht op een nog oudere kerk, maar nu zagen we met enige regelmaat een paar benen op ooghoogte voorbijkomen. Omdat het pand zo goed was ingepakt, lieten de mannen zich niet weerhouden door sneeuw, vorst en wind. Tot onze verbazing waren ze er gewoon elke dag. Hard krabbend, schurend en schilderend.

Na een week of vier werden de steigers weer afgebroken en de doeken verwijderd. We zaten niet langer ingepakt in het vreemde fakeachtige winterlandschap.

Nu zitten we in een fris geschilderd pand, met een glimmende voordeur. De glanzende verf weerspiegelt de gebouwen aan de overkant van de weg. Een mooi gezicht.

glimmende voordeur

 

Gerelateerde artikelen

Beginnende vertaler moet meters maken

Een naaf, een koppel, groepsets, crankarmen… enig idee waar deze woorden betrekking op hebben? Ik zie de sportieve mountainbikers onder u denken… makkie! Maar misschien is het niet voor iedereen gelijk duidelijk waar dit over gaat. Ik zal eerlijk bekennen: toen ik deze termen voor het eerst las, ging bij mij ook niet direct een […]

Lees artikel
beginnende vertaler moet meters maken

Teambuilding in de escape room

Als je ergens nieuw in een hecht team komt, is het altijd spannend of je er wel bij past. Ik werk nu een half jaar bij PassworD maar ik werd met open armen ontvangen en voelde ik me al gauw thuis. Teamuitje Na een tijdje bood ik aan om een teamuitje te organiseren. Het idee […]

Lees artikel
Teambuilding bij de Escape Room Zwolle

Vacature voor een officemanager!

Toen ik de vacature voor een officemanager bij Password las, dacht ik: “Dit is echt iets voor mij! Daar moet ik op solliciteren! Die functie is me op het lijf geschreven.” Dus heb ik snel een brief geschreven. Wat was ik blij toen ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Op de ochtend van mijn sollicitatie […]

Lees artikel
vacature voor officemanager

Rode wangen als graadmeter

Uit je comfortzone Toen ik enkele weken geleden bij PassworD begon, had ik niet gedacht dat het schrijven van blogs tot mijn werkzaamheden behoorde. Als echte boekenwurm lees ik liever wat anderen hebben geschreven dan dat ik zelf schrijf. Maar bij PassworD mag je niet alleen doen waar je goed in bent, je wordt ook […]

Lees artikel
rode wangen als graadmeter

 

CLIPS

De nieuwsbrief van PASSWORD

  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • interessante ontwikkelingen
  • handige tips
  • en nog veel meer!

Ja, ik wil graag CLIPS ontvangen!