In de steigers, uit de steigers

CLIPSNIEUWSBRIEF

Ja, ik wil me aanmelden!
Geplaatst op 20 februari 2019 in Blog

PassworD zit in een prachtig monumentaal gebouw in het hart van Heino. Het komt voor het eerst in de boeken voor in 1800. Dat weten we zeker, omdat we op dit moment druk bezig zijn met een boek over historische panden in Heino en we hebben diep gegraven in allerlei oude stukken.

Zo’n oud pand heeft een hele geschiedenis van verbouwingen. Het was oorspronkelijk een boerderij, werd een notariswoning en is nu kantoor voor ons. Jammer genoeg is veel authentieks verloren gegaan door de jaren heen. Zo zijn de prachtige gipsen plafondversieringen in de jaren zestig van de vorige eeuw rigoreus doorboord door cv-leidingen. Dat alles is inmiddels ook al weer verouderd en verstopt achter moderne systeemplafonds.

PassworD ingepaktWat nog wel in oude staat is, is de buitengevel. Dat is een gemeentelijk monument dat zorgvuldig wordt onderhouden. In februari was het tijd voor een grote schilderbeurt. Daar werd het hele pand voor in de steigers gezet én ingepakt, want het was immers hartje winter.

zicht op steigers van binnenuitNormaal hebben we van binnenuit een prachtig uitzicht op een nog oudere kerk, maar nu zagen we met enige regelmaat een paar benen op ooghoogte voorbijkomen. Omdat het pand zo goed was ingepakt, lieten de mannen zich niet weerhouden door sneeuw, vorst en wind. Tot onze verbazing waren ze er gewoon elke dag. Hard krabbend, schurend en schilderend.

Na een week of vier werden de steigers weer afgebroken en de doeken verwijderd. We zaten niet langer ingepakt in het vreemde fakeachtige winterlandschap.

Nu zitten we in een fris geschilderd pand, met een glimmende voordeur. De glanzende verf weerspiegelt de gebouwen aan de overkant van de weg. Een mooi gezicht.

glimmende voordeur

 

Gerelateerde artikelen

Lettervreters en taalpietlutten

‘Ik ben vertaler.’ ‘O, leuk! Wat voor boeken?’ ‘Ik studeer aan de Vertaalacademie.’ ‘Sorry? De Vertélacademie?’ ‘En welke talen vertaal je dan allemaal?’ ‘Nou, Duits en Engels.’ ‘O.’ ‘…’ Geen dag hetzelfde Een greep uit de uitwisselingen die met de regelmaat van de klok plaatsvinden wanneer ik over mijn dagelijkse werkzaamheden vertel. Dikwijls worden mijn […]

Lees artikel
Blog Jenneke

Vertaalmachines steeds beter

Heb je weleens véél tekst die je graag op korte termijn vertaald zou willen hebben? Maar vermoed je dat de beschikbare tijd te kort is en de vertaalkosten te hoog? Google Translate niet perfect Als je Google Translate hebt geprobeerd, weet je dat de vertalingen die daar uitkomen bij lange na niet perfect zijn. Ook […]

Lees artikel
automatisch vertalen

Teambuilding in de escape room

Als je ergens nieuw in een hecht team komt, is het altijd spannend of je er wel bij past. Ik werk nu een half jaar bij PassworD maar ik werd met open armen ontvangen en voelde ik me al gauw thuis. Teamuitje Na een tijdje bood ik aan om een teamuitje te organiseren. Het idee […]

Lees artikel
Escape Room Zwolle

Dit is wat voor mij!

Toen ik de vacature voor officemanager bij Password las, dacht ik: “Daar moet ik op solliciteren! Die functie is me op het lijf geschreven.” Dus heb ik snel een brief geschreven. Wat was ik blij toen ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Op de ochtend van mijn sollicitatie stond ik op het punt om de […]

Lees artikel

 

CLIPS

De nieuwsbrief van PASSWORD

  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • interessante ontwikkelingen
  • handige tips
  • en nog veel meer!

Ja, ik wil graag CLIPS ontvangen!