Rode wangen als graadmeter

Geplaatst op 30 maart 2018 in blog, team

Uit je comfortzone

Toen ik enkele weken geleden bij PassworD begon, had ik niet gedacht dat het schrijven van blogs tot mijn werkzaamheden behoorde. Als echte boekenwurm lees ik liever wat anderen hebben geschreven dan dat ik zelf schrijf. Maar bij PassworD mag je niet alleen doen waar je goed in bent, je wordt ook gestimuleerd om buiten je comfortzone te gaan. “Gebruik wat je aan je vriendinnen hebt verteld over je nieuwe baan als uitgangspunt”, was het advies van Joke, blogger extraordinaire, “en je mag ook gerust zeggen waar je nog aan moet wennen.”

Los-vaste plekken

Omdat ik al een paar jaar rondloop in de vertaalwereld zijn onvermijdelijke primaire processen als offertes uitbrengen, vertalingen uitzetten en reviseren niet nieuw voor mij. Toch zijn er zeker dingen waaraan ik moe(s)t wennen. Bijvoorbeeld dat niemand een eigen bureau heeft; ik dus ook niet. De eerste weken zat ik iedere dag ergens anders. Nu eens boven, dan weer beneden. Hoewel ik bij vorige werkgevers nooit persoonlijke spulletjes heb uitgestald op mijn bureau, kwam ik erachter dat ik het stiekem toch best wel fijn vind om een vaste plek te hebben. Gelukkig hebben we daar inmiddels iets op gevonden: ik heb nu twee los-vaste plekken! Een beneden bij de baas en een boven tegenover de ervaren officemanagers. Kunnen ze hun nieuwe collega mooi in de gaten houden. Heel moeilijk is dat overigens niet. Ik krijg namelijk vrij rode wangen als ik (te) druk ben. Handige graadmeter, nietwaar?

Gerelateerde artikelen

Beginnende vertalers moeten meters maken

Een naaf, een koppel, groepsets, crankarmen… enig idee waar deze woorden betrekking op hebben? Ik zie de sportieve mountainbikers onder u denken… makkie! Maar misschien is het niet voor iedereen gelijk duidelijk waar dit over gaat. Ik zal eerlijk bekennen: toen ik deze termen voor het eerst las, ging bij mij ook niet direct een […]

Lees artikel
kopje koffie met de buurvrouw

In de steigers, uit de steigers

PassworD zit in een prachtig monumentaal gebouw in het hart van Heino. Het komt voor het eerst in de boeken voor in 1800. Dat weten we zeker, omdat we op dit moment druk bezig zijn met een boek over historische panden in Heino en we hebben diep gegraven in allerlei oude stukken. Zo’n oud pand […]

Lees artikel
glimmende voordeur

Teambuilding in de escape room

Als je ergens nieuw in een hecht team komt, is het altijd spannend of je er wel bij past. Ik werk nu een half jaar bij PassworD maar ik werd met open armen ontvangen en voelde ik me al gauw thuis. Teamuitje Na een tijdje bood ik aan om een teamuitje te organiseren. Het idee […]

Lees artikel
Escape Room Zwolle

Dit is wat voor mij!

Toen ik de vacature voor officemanager bij Password las, dacht ik: “Daar moet ik op solliciteren! Die functie is me op het lijf geschreven.” Dus heb ik snel een brief geschreven. Wat was ik blij toen ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Op de ochtend van mijn sollicitatie stond ik op het punt om de […]

Lees artikel

 

CLIPS

De nieuwsbrief van PASSWORD

  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • interessante ontwikkelingen
  • handige tips
  • en nog veel meer!

Ja, ik wil graag CLIPS ontvangen!