Rode wangen als graadmeter

Geplaats op 30 maart 2018 in Blog

Uit je comfortzone

Toen ik enkele weken geleden bij PassworD begon, had ik niet gedacht dat het schrijven van blogs tot mijn werkzaamheden behoorde. Als echte boekenwurm lees ik liever wat anderen hebben geschreven dan dat ik zelf schrijf. Maar bij PassworD mag je niet alleen doen waar je goed in bent, je wordt ook gestimuleerd om buiten je comfortzone te gaan. “Gebruik wat je aan je vriendinnen hebt verteld over je nieuwe baan als uitgangspunt”, was het advies van Joke, blogger extraordinaire, “en je mag ook gerust zeggen waar je nog aan moet wennen.”

Los-vaste plekken

Omdat ik al een paar jaar rondloop in de vertaalwereld zijn onvermijdelijke primaire processen als offertes uitbrengen, vertalingen uitzetten en reviseren niet nieuw voor mij. Toch zijn er zeker dingen waaraan ik moe(s)t wennen. Bijvoorbeeld dat niemand een eigen bureau heeft; ik dus ook niet. De eerste weken zat ik iedere dag ergens anders. Nu eens boven, dan weer beneden. Hoewel ik bij vorige werkgevers nooit persoonlijke spulletjes heb uitgestald op mijn bureau, kwam ik erachter dat ik het stiekem toch best wel fijn vind om een vaste plek te hebben. Gelukkig hebben we daar inmiddels iets op gevonden: ik heb nu twee los-vaste plekken! Een beneden bij de baas en een boven tegenover de ervaren officemanagers. Kunnen ze hun nieuwe collega mooi in de gaten houden. Heel moeilijk is dat overigens niet. Ik krijg namelijk vrij rode wangen als ik (te) druk ben. Handige graadmeter, nietwaar?

Gerelateerde artikelen

Engels als voertaal?

Onze stagiaire Jard is een echte liefhebber van de Nederlandse taal. En dat niet alleen, ze uit ook haar zorgen over de ontwikkeling van het Nederlands. Vooral de invloed van het Engels baart haar zorgen. Ze schreef deze blog op haar afscheidsdag. Hoezo knullig? Struggles, vertaald worsteling of strijd. Het staat in de titel (!) […]

Lees artikel

Stagiaire struggles: koffie, kantoor, kantelgereedschap

Een nieuwe wereld Vertalen zelf leer ik wel op de opleiding, maar alles eromheen… daar krijg ik niets van mee. Daarvoor ben ik nu stagiaire bij PassworD, waar ik in tien weken misschien nog wel meer heb geleerd over de vertaalwereld dan in mijn hele master Vertalen. Want vertalen, dat is maar een klein deel […]

Lees artikel

Op bezoek bij IJssel Technologie

De mannen aan de tekentafel en in de productiehal keken wel een beetje vreemd op van die inval van vijf vrouwen. Bestaan die, vrouwen die techniek leuk vinden? Absoluut! Zeker als ze vertaler zijn! Gisteren mochten we een kijkje nemen in de keuken van IJssel Technologie, kortweg IJssel, in Zwolle. Pure verwennerij voor onze ogen […]

Lees artikel
IJssel Technologie

Wat zijn gestrande activa?

Doe jij aan het scheiden van afval? Ja toch zeker? Chriet Titulaer werd er in 1989 nog om uitgelachen. ‘Toen ik in 1989 gescheiden afval introduceerde,’ zou hij daar later over zeggen, ‘was dat een regelrechte dijenkletser.’ Maar de meeste mensen weten tegenwoordig haast niet beter meer. Glas naar de glasbak, papier naar de school […]

Lees artikel