Teambuilding in de escape room

Geplaatst op 3 februari 2019 in blog, team

Als je ergens nieuw in een hecht team komt, is het altijd spannend of je er wel bij past. Ik werk nu een half jaar bij PassworD maar ik werd met open armen ontvangen en voelde ik me al gauw thuis.

Teamuitje

Na een tijdje bood ik aan om een teamuitje te organiseren. Het idee van een escape room was al eens genoemd, dus de keuze over hoe dat teamuitje eruit zou komen te zien was snel gemaakt. Zowat naast het station zit The Great Escape met een paar leuke escape rooms. Dat leek me wel wat. Ook goed voor de teambuilding. Ik boekte er twee met aansluitend een diner.

Natuurlijk keek iedereen er reikhalzend naar uit: het langverwachte PassworD-teamuitje!

Escape room

Op een mooie vrijdag deden we de kantoordeuren vroeg dicht en stapten we op de trein naar Zwolle. We splitsten ons op in twee teams. Het ene team moest zien te ontsnappen uit een The Prison Cell. Zij gingen geboeid en al de cel en kregen te maken met een superstrenge bewaker. Het was maar het beste om je gedeisd te houden. Het andere team moest een Lost Package opsporen in een oud postkantoor.

teamuitje PassworD

In het Lost Package-team zaten een aantal ervaren escape room-gangers, in het Prison Cell-team was het voor de meesten de eerste keer. Dat bleek ook uit de uitslag: Team Prison Cell kon helaas niet ontsnappen (ze zitten er nog, geloof ik… J), team Lost Package wist met nog vijf minuten over wel de eindstreep te bereiken. Maar wat een lol hebben we gehad met zijn allen! Dat is ook wel te zien aan de foto’s!

teamuitje PassworD

Verrassingsdiner

Ontsnappen maakt hongerig. Het was tijd om naar de Vlaamse Hoogmis op de Melkmarkt te gaan. We konden gelijk aanschuiven aan een verrassingsdiner met allerlei soorten gerechten. Het was heerlijk.

Kortom, een geslaagd teamuitje.

Gerelateerde artikelen

Beginnende vertalers moeten meters maken

Een naaf, een koppel, groepsets, crankarmen… enig idee waar deze woorden betrekking op hebben? Ik zie de sportieve mountainbikers onder u denken… makkie! Maar misschien is het niet voor iedereen gelijk duidelijk waar dit over gaat. Ik zal eerlijk bekennen: toen ik deze termen voor het eerst las, ging bij mij ook niet direct een […]

Lees artikel
kopje koffie met de buurvrouw

In de steigers, uit de steigers

PassworD zit in een prachtig monumentaal gebouw in het hart van Heino. Het komt voor het eerst in de boeken voor in 1800. Dat weten we zeker, omdat we op dit moment druk bezig zijn met een boek over historische panden in Heino en we hebben diep gegraven in allerlei oude stukken. Zo’n oud pand […]

Lees artikel
glimmende voordeur

Dit is wat voor mij!

Toen ik de vacature voor officemanager bij Password las, dacht ik: “Daar moet ik op solliciteren! Die functie is me op het lijf geschreven.” Dus heb ik snel een brief geschreven. Wat was ik blij toen ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Op de ochtend van mijn sollicitatie stond ik op het punt om de […]

Lees artikel

Rode wangen als graadmeter

Uit je comfortzone Toen ik enkele weken geleden bij PassworD begon, had ik niet gedacht dat het schrijven van blogs tot mijn werkzaamheden behoorde. Als echte boekenwurm lees ik liever wat anderen hebben geschreven dan dat ik zelf schrijf. Maar bij PassworD mag je niet alleen doen waar je goed in bent, je wordt ook […]

Lees artikel

 

CLIPS

De nieuwsbrief van PASSWORD

  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • interessante ontwikkelingen
  • handige tips
  • en nog veel meer!

Ja, ik wil graag CLIPS ontvangen!