Ver boven mijn pet

Geplaatst op 9 februari 2012 in blog, team, Technische vertalingen

Computers en software. We zijn er bij PassworD volledig afhankelijk van.
Dit jaar werk ik hier 12½ jaar als office manager en ik heb heel wat langs zien komen. Van losse werkstations tot ingewikkelde netwerken. Van Excel tot geavanceerde boekhoudsystemen. Van e-mail tot social media. Van PowerPoint tot prezi. En dan praat ik nog niet eens over de vertaalsoftware die mijn collega’s gebruiken! Veel van die pakketten vind ik een technologisch wonder. Hoe krijgen ze het voor elkaar. Werelduitvindingen die soms ver boven mijn pet gaan!
Aan de andere kant… misschien is dat toch niet zo heel gek. Ik stam immers nog uit de tijd dat mensen werkten met typemachine en tippex… Kent u ze nog?

Ouwere jongere

Tegenwoordig moeten wij als office managers van alle markten thuis zijn en werken we met de meest geavanceerde computers en software.
We converteren InDesign-bestanden naar een vertaalformaat. Zetten pdf om in Word en maken meteen de tabellen netjes op. Genereren een mailbestand voor beursuitnodigingen. Analyseren teksten met onze vertaalsoftware. Maken projecten aan in T-Forms, ons project management systeem. En houden de boekhouding bij in AccountView.
Soms geef ik mezelf gewoon een klopje op de schouder. Als ouwere jongere flik ik het toch maar mooi.

Bijkletsen

Totdat de pc niets meer doet… en dan kan ik ‘m wel schieten. Met een beetje geluk kan ik het zelf oplossen, maar de kans is vele malen groter dat het mijn pet ver te boven gaat. Frustrerend! Dan wordt het wachten op hulp van de netwerkspecialist. Mijn collega’s en ik pakken nog maar eens een bak koffie. Kletsen bij over afgelopen weekend. En over de plannen voor de week die voor ons ligt.

De ouderwetse manier

Je weet van tevoren: aan het eind van de dag heb ik een onvoldaan gevoel. Maar dit keer had ik iets bedacht. Ik ga een blog schrijven. Over al die software die we gebruiken. En niet kunnen missen!
Maar ja. Het netwerk lag immers plat? Gelukkig kan ik ook nog steeds op de ouderwetse manier schrijven. Met pen en papier.

Auteur: Tieny Kolthoff

Gerelateerde artikelen

Beginnende vertaler moet meters maken

Een naaf, een koppel, groepsets, crankarmen… enig idee waar deze woorden betrekking op hebben? Ik zie de sportieve mountainbikers onder u denken… makkie! Maar misschien is het niet voor iedereen gelijk duidelijk waar dit over gaat. Ik zal eerlijk bekennen: toen ik deze termen voor het eerst las, ging bij mij ook niet direct een […]

Lees artikel
beginnende vertaler moet meters maken

In de steigers, uit de steigers

PassworD zit in een prachtig monumentaal gebouw in het hart van Heino. Het komt voor het eerst in de boeken voor in 1800. Dat weten we zeker, omdat we op dit moment druk bezig zijn met een boek over historische panden in Heino en we hebben diep gegraven in allerlei oude stukken. Zo’n oud pand […]

Lees artikel
glimmende voordeur

Teambuilding in de escape room

Als je ergens nieuw in een hecht team komt, is het altijd spannend of je er wel bij past. Ik werk nu een half jaar bij PassworD maar ik werd met open armen ontvangen en voelde ik me al gauw thuis. Teamuitje Na een tijdje bood ik aan om een teamuitje te organiseren. Het idee […]

Lees artikel
Teambuilding bij de Escape Room Zwolle

Vacature voor een officemanager!

Toen ik de vacature voor een officemanager bij Password las, dacht ik: “Dit is echt iets voor mij! Daar moet ik op solliciteren! Die functie is me op het lijf geschreven.” Dus heb ik snel een brief geschreven. Wat was ik blij toen ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Op de ochtend van mijn sollicitatie […]

Lees artikel
vacature voor officemanager

 

CLIPS

De nieuwsbrief van PASSWORD

  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • interessante ontwikkelingen
  • handige tips
  • en nog veel meer!

Ja, ik wil graag CLIPS ontvangen!