Joke Zwaal
Joke Zwaal
Geplaatst op 9 februari 2012 in Blog, Technische vertalingen

Computers en software. We zijn er bij PassworD volledig afhankelijk van.
Dit jaar werk ik hier 12½ jaar als office manager en ik heb heel wat langs zien komen. Van losse werkstations tot ingewikkelde netwerken. Van Excel tot geavanceerde boekhoudsystemen. Van e-mail tot social media. Van PowerPoint tot prezi. En dan praat ik nog niet eens over de vertaalsoftware die mijn collega’s gebruiken! Veel van die pakketten vind ik een technologisch wonder. Hoe krijgen ze het voor elkaar. Werelduitvindingen die soms ver boven mijn pet gaan!
Aan de andere kant… misschien is dat toch niet zo heel gek. Ik stam immers nog uit de tijd dat mensen werkten met typemachine en tippex… Kent u ze nog?

Ouwere jongere

Tegenwoordig moeten wij als office managers van alle markten thuis zijn en werken we met de meest geavanceerde computers en software.
We converteren InDesign-bestanden naar een vertaalformaat. Zetten pdf om in Word en maken meteen de tabellen netjes op. Genereren een mailbestand voor beursuitnodigingen. Analyseren teksten met onze vertaalsoftware. Maken projecten aan in T-Forms, ons project management systeem. En houden de boekhouding bij in AccountView.
Soms geef ik mezelf gewoon een klopje op de schouder. Als ouwere jongere flik ik het toch maar mooi.

Bijkletsen

Totdat de pc niets meer doet… en dan kan ik ‘m wel schieten. Met een beetje geluk kan ik het zelf oplossen, maar de kans is vele malen groter dat het mijn pet ver te boven gaat. Frustrerend! Dan wordt het wachten op hulp van de netwerkspecialist. Mijn collega’s en ik pakken nog maar eens een bak koffie. Kletsen bij over afgelopen weekend. En over de plannen voor de week die voor ons ligt.

De ouderwetse manier

Je weet van tevoren: aan het eind van de dag heb ik een onvoldaan gevoel. Maar dit keer had ik iets bedacht. Ik ga een blog schrijven. Over al die software die we gebruiken. En niet kunnen missen!
Maar ja. Het netwerk lag immers plat? Gelukkig kan ik ook nog steeds op de ouderwetse manier schrijven. Met pen en papier.

Auteur: Tieny Kolthoff

Gerelateerde artikelen

Vertalen is kunst plus topsport

Vertalen = kunst + topsport “Wie heeft er vandaag nog tijd over voor 300 woorden, de vertaling moet aan het eind van de dag geleverd zijn?” Aha, zo gaat dat dus! Als student vertaler Frans wilde ik in mijn stage graag het reilen en zeilen op een echt vertaalbureau meemaken. Opgetogen reed ik een paar […]

Lees artikel

Académie française in rep en roer door onenigheid over een lidwoordje

Terwijl de 40 Immortels elkaar de tent uitvechten, groeit de roep om hervormingen Elke donderdagmiddag om klokslag drie uur komen de veertig Immortels, de leden van de Académie française, samen in het prachtige 17e-eeuwse paleis met de karakteristieke koepel aan de Quai Conti in Parijs. In 1635 richtte kardinaal de Richelieu, de rechterhand van Lodewijk […]

Lees artikel

Echt een meisjemeisje!

Zij is echt een meisjemeisje Ik krijg elke dag van de dikke Amerikaanse Merriam-Webster een bijzonder Engels woord toegestuurd. Vaak zijn het woorden die ik nog niet ken, dus het is heel leerzaam en soms ook verrassend leuk. Onlangs was het woord van de dag higgledy-piggledy (rommelig, ongeorganiseerd, kriskras, schots en scheef, lukraak). Maya took […]

Lees artikel
Een echt meisjemeisje

Terug op het honk

De afgelopen periode was in veel opzichten extreem leerzaam. Videobellen, chats en mails, Teams, ZOOM, WhatsAppjes, telefoontjes. De leercurve was soms behoorlijk steil en aan bepaalde dingen begonnen we met redelijk wat wantrouwen. Eerst zien, dan geloven… Inloggen van huis kon al heel lang bij ons en we hadden alles al stevig beveiligd via two-factor […]

Lees artikel
thuiswerken

 

CLIPS

De nieuwsbrief van PASSWORD

  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • interessante ontwikkelingen
  • handige tips
  • en nog veel meer!

Ja, ik wil graag CLIPS ontvangen!