Verrassend Ierland

Geplaatst op 2 juli 2019 in blog, Juridische vertalingen

Ireland welcomes you

Dat hebben ze waargemaakt en hoe! Op de dag van aankomst zaten we ’s middags al in de keuken van Ieren koffie te drinken. We waren namelijk de weg kwijt en met de kaart in de hand vroeg ik een Ierse  waar we waren. Vervolgens werden we uitgenodigd voor de koffie met een real Irish treat. Na de koffie wisten we precies welke kant we op moesten rijden. Daarbij nog de tip om toch vooral de kustwegen te nemen.

Toegankelijk en gastvrij

De Ieren zijn erg gastvrij. Je komt zo makkelijk in contact. Vooraf was ik bang dat ik het Engels met de Ierse tongval moeilijk zou kunnen verstaan, maar dat viel mee. De meeste Ieren spreken goed ‘gewoon’ Engels. Zodra ze in de gaten hebben dat je toerist bent, schakelen ze over naar voor ons verstaanbaar Engels.

Ierse taal

De meeste Ieren spreken geen Iers. Volgens een schatting is dat nog maar zo’n dertien procent. Veel Ierse woorden heb ik overigens ook niet geleerd. Het belangrijkste natuurlijk wel: sláinte (spreek uit: slawn-cha). Dat betekent proost!

Rijden aan de verkeerde kant

We zijn geen avonturiers, dus hadden we geboekt bij een reisbureau gespecialiseerd in reizen in onder andere Ierland. Dat is heel goed bevallen. Vlucht, auto en accommodaties (Inns) waren geregeld. Lekker relaxed. Al is links rijden in een auto met het stuur aan de verkeerde kant wel even wennen. Daarbij komt ook nog dat veel wegen heel smal zijn.

Prachtige landschappen

We hebben genoten van onze korte vakantie in Zuidwest Ierland. Uitschieters waren wat mij betreft de mooie rit van de Ring Of Kerry met spectaculaire uitzichten. En de Cliffs Of Moher, van bovenop en vanaf zee bewonderd en natuurlijk het prachtige National Park The Burren.

Ik ga zeker nog een keer terug naar die vriendelijke Ieren, de prachtige natuur, en uiteraard ook voor de Guinness en de whiskey!

Fel gekleurde huizen in Kinsale.

Gerelateerde artikelen

Mochi met matcha

Dit voorjaar ben ik op vakantie naar Japan geweest. Wat een land. Van miljoenenstad naar onsendorp. Een onsen is een warmwaterbron. Die zijn er heel veel in Japan. Van capsulehotels in de grote stad omdat de grond zo duur is naar uitgestrekte berglandschappen waar de shinkansen (sneltrein) doorheen raast. Japan is een land van extremen. […]

Lees artikel

Vaderdag

Vaderdag uit Amerika Vaderdag is de tegenhanger van Moederdag en is daar ook een afgeleide van. Moederdag was er namelijk eerder! Vaderdag is in Amerika ontstaan in 1910, maar pas door Richard Nixon officieel erkend in 1972. Wij vieren het al vanaf 1937 op de derde zondag in juni. Vaderdag versus papadag versus mamadag Verwar […]

Lees artikel
Het vieren van Vaderdag

Hiërogliefen

In het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden was laatst een tentoonstelling over de goden van Egypte. Het leek een aantal collega’s leuk om die te bezoeken. Op een zaterdagochtend ging het groepje met de trein naar het mooie Leiden. We kregen een rondleiding van een echte egyptoloog, namelijk mijn vader, Arno Egberts. Gesprek in het […]

Lees artikel
Hiërogliefen

Bedankt lieve moeder!

Soms is taal heel simpel. Moederdag bijvoorbeeld. Het woord zegt alles al: een dag voor moeders. Waar? Moederdag vieren we wereldwijd. In alle Westerse landen, maar ook in Azië en veel Arabische landen. In het Engels is het Mother’s Day, maar ken je ook День Матери (Russisch) of วันแม่แห่งชาติ (Thais)? Wanneer? Deze feestelijke dag voor […]

Lees artikel
Wat is Moederdag

 

CLIPS

De nieuwsbrief van PASSWORD

  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • interessante ontwikkelingen
  • handige tips
  • en nog veel meer!

Ja, ik wil graag CLIPS ontvangen!