Tieny Kolthoff
Tieny Kolthoff
Geplaatst op 2 juli 2019 in Blog

Ireland welcomes you

Dat hebben ze waargemaakt. Hoe verrassend Ierland is? Op de dag van aankomst zaten we ’s middags al in de keuken van Ieren koffie te drinken. We waren namelijk de weg kwijt en met de kaart in de hand vroeg ik een Ierse  waar we waren. Vervolgens werden we uitgenodigd voor de koffie met een real Irish treat. Na de koffie wisten we precies welke kant we op moesten rijden. Daarbij nog de tip om toch vooral de kustwegen te nemen.

Toegankelijk en gastvrij

De Ieren zijn erg gastvrij. Je komt zo makkelijk in contact. Vooraf was ik bang dat ik het Engels met de Ierse tongval moeilijk zou kunnen verstaan, maar dat viel mee. De meeste Ieren spreken goed ‘gewoon’ Engels. Zodra ze in de gaten hebben dat je toerist bent, schakelen ze over naar voor ons verstaanbaar Engels.

Ierse taal

De meeste Ieren spreken geen Iers. Volgens een schatting is dat nog maar zo’n dertien procent. Veel Ierse woorden heb ik overigens ook niet geleerd. Het belangrijkste natuurlijk wel: sláinte (spreek uit: slawn-cha). Dat betekent proost!

Rijden aan de verkeerde kant

We zijn geen avonturiers, dus hadden we geboekt bij een reisbureau gespecialiseerd in reizen in onder andere Ierland. Dat is heel goed bevallen. Vlucht, auto en accommodaties (Inns) waren geregeld. Lekker relaxed. Al is links rijden in een auto met het stuur aan de verkeerde kant wel even wennen. Daarbij komt ook nog dat veel wegen heel smal zijn.

Prachtige landschappen

We hebben genoten van onze korte vakantie in Zuidwest Ierland. Uitschieters waren wat mij betreft de mooie rit van de Ring Of Kerry met spectaculaire uitzichten. En de Cliffs Of Moher, van bovenop en vanaf zee bewonderd en natuurlijk het prachtige National Park The Burren. Verrassend Ierland, zowel de mensen als het landschap.

Ik ga zeker nog een keer terug naar die vriendelijke Ieren, de prachtige natuur, en uiteraard ook voor de Guinness en de whiskey!

Fel gekleurde huizen in Kinsale.

Gerelateerde artikelen

Echt een meisjemeisje!

Zij is echt een meisjemeisje Ik krijg elke dag van de dikke Amerikaanse Merriam-Webster een bijzonder Engels woord toegestuurd. Vaak zijn het woorden die ik nog niet ken, dus het is heel leerzaam en soms ook verrassend leuk. Onlangs was het woord van de dag higgledy-piggledy (rommelig, ongeorganiseerd, kriskras, schots en scheef, lukraak). Maya took […]

Lees artikel
Een echt meisjemeisje

Terug op het honk

De afgelopen periode was in veel opzichten extreem leerzaam. Videobellen, chats en mails, Teams, ZOOM, WhatsAppjes, telefoontjes. De leercurve was soms behoorlijk steil en aan bepaalde dingen begonnen we met redelijk wat wantrouwen. Eerst zien, dan geloven… Inloggen van huis kon al heel lang bij ons en we hadden alles al stevig beveiligd via two-factor […]

Lees artikel
thuiswerken

Het vertalen van je website

Website vertalen Tegenwoordig kun je als bedrijf natuurlijk niet meer zonder een eigen website. Maar heb je ook klanten in het buitenland? Dan is het verstandig je website te laten vertalen. Zo kun je je bezoekersaantal aanzienlijk vergroten. Wij hebben veel ervaring in het vertalen van websites en doen dit dan ook graag voor je. […]

Lees artikel
Het vertalen van je website

Het opstartwoord van Van Dale woordenboek

Als vertalers zijn wij trouw gebruiker van woordenboeken en andere vakspecifieke woordenlijsten. Want in tegenstelling tot wat mensen soms misschien denken, weten wij niet voor elk woord meteen de juiste vertaling. En een woordenboek kan ook heel handig zijn als je op zoek bent naar een mooier alternatief voor een woord dat nét niet de […]

Lees artikel
Het opstartwoord van Van Dale woordenboek

 

CLIPS

De nieuwsbrief van PASSWORD

  • antwoorden op veelgestelde vragen
  • interessante ontwikkelingen
  • handige tips
  • en nog veel meer!

Ja, ik wil graag CLIPS ontvangen!